Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Яким видом бойового мистецтва займаєтесь?
Всього відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог сайтов - 1S.IF.UA
Блог
Головна » 2010 » Серпень » 5 » Характеристика дозволеної ударної техніки двобою хортингу
09:50
Характеристика дозволеної ударної техніки двобою хортингу
1. Удар є направленою технічною дією із своєю траекторією, яку за даними Правилами дозволено виконувати руками, ногами та головою (тільки не по голові у партері в змаганнях серед юнаків, юніорів та дорослих) у дозволені правилами частини тіла. Удари мають широке використання у двобої хортингу і застосовуються для атак та як контрудари у поєднанні з усіма видами захисту, для уникнення від ударів противника та переривання ударів противника, зривання захоплень противника, зберігання необхідної дистанції та інших завдань двобою. 
Удари можуть бути одинарні та у комбінаціях, з переміщеннями та на місці, пристрілювальні та акцентовані тощо.
2. Ударна техніка рук виконується аби-якою частиною кулаку або долоні (окрім удару відкритою рукавицею у першому раунді), ліктем, передпліччям, плечем у частини тіла, у які дозволена правилами ударна атака.
3. Удари руками у рукавицях у першому раунді можна наносити з аби-якої стійки по передній, боковій, нижній, верхній частині голови (окрім задньої потиличної частини голови), нижній та верхній передній та боковим частинам тулуба (окрім ударів по задній частині тулуба - хребту, ниркам), всім частинам кінцівок рук і ніг (окрім пахової області). Удари руками дозволено використовувати на всіх трьох дистанціях: дальній, середній, ближній (у клінчі), а також у захваті іншою рукою (передпліччям руки за допомогою тулуба). 
4. Прямі удари дозволено наносити з збереженням первісного балансу ваги, з переносом більшої частини ваги на праву/ліву ногу, за участю ваги шляхом переносу додаткової ваги на ліву/праву ногу.
5. Бокові удари по ефективності та частоті застосування у двобої хортингу займають одне з перших місць, ними дозволено розпочинати атаку, розвивати атаку, доповнювати прямі удари, використовувати при контрдіях, використовувати при захистах з переміщеннями кроком уперед/назад, в сторону або з ухилами тулуба, при захопленнях руки або ноги суперника. Бокові удари можуть використовуватися на всіх трьох дистанціях: дальній, середній, ближній (у клінчі) та наноситися зігнутою рукою, закріпленою у ліктевому суглобі.
6. Удари знизу (аперкоти) застосовуються на середній та ближній дистанції (у клінчі), частіше у клінчі. Вони наносяться зігнутою в ліктевому суглобі рукою як у голову, так і у тулуб, використовуються як контрудари у взаємодії із захистом проти атакуючих дій суперника або при своїй атаці, а також доповнюючи ним прямі чи бокові удари руками/ногами. Удар знизу може наноситися після ухилу тулуба при розвитку атаки або контратаки слідуючи за прямими або боковими ударами руками та у комбінованих атаках з ногами. Він набирає силу у момент імпульсного випрямляння та поворота тулуба, що само виводить руку до цілі переносом ваги тіла і незначним фіксуванням руки у момент нанесення удару.
7. Кругові удари з розкручуванням або без нього дозволено виконувати ударною поверхнею тильної або нижньої частини кулаку (ребро кулаку). Дозволено використовувати нанесення кругового удару з розворотом через спину, де тулуб здійснює повний оборот навколо вертикальної лінії атаки, наприкінці якого кулак наносить удар, маючи енергічний розгон обертання.
8. Удари голою рукою без рукавиць у другому раунді можна наносити аби-яким формуванням зап'ясного суглоба та кисті у передню верхню, нижню, бокові частини тулуба (окрім задньої частини тулуба - у хребет і нирки), по ногах - (кистях, передпліччях, плечах), по ногах - (стопах, гомілках, стегнах). 
9. Удари ліктями дозволяється наносити в ті самі місця, що і голим кулаком або іншим формуванням кисті.
10. Ударна техніка ніг виконується стопою, подушкою стопи, п'яткою, підйомом стопи, голеностопним суглобом, гомілкою, коліном, тазом, та може наноситися: у передню, бокову, нижню частини голови, у передню верхню, нижню та бокові частини тулуба (окрім задньої частини - хребет, нирки), по руках - кисті, передпліччя, плечі, по ногах - стопи, гомілки, стегна (у внутрішню і зовнішню частини стегна).  

Переглядів: 807 | Додав: horting | Теги: СПОРТ, combat sports, horting, martial arts, единоборства, хортинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Сайт в каталогах
Каталог сайтов Всего.RU виды спорта, спортивные клубы, интернет магазины, информационные издания, новости спорта
Единоборства Киев
Київ. Дошка оголошень Каталог сайтов Bi0 Украина-Сегодня: Каталог сайтов Единоборства
 
 
УКРАЇНСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ ХОРТИНГУ
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz